logo praktijk eres tu nuland

Peuters en kleuters

Peuters en kleuters die bij mij komen kunnen last hebben van slaapproblemen, angsten, moeite met zindelijk worden, eetproblemen, spraak- en taalachterstand. 

 

 

Voorbeeld

Een jongen van 4 jaar heeft moeite met inslapen, is overdag snel van slag. Heeft ook moeite met warm eten en een tijdje problemen gehad met zijn spraakontwikkeling. Hij wordt daarnaast vaak erg vroeg wakker, als zijn ouders vragen wat er is kan hij dit niet benoemen. Ouders hebben een beloningssysteem geprobeerd om hem langer in bed te houden maar dit werkte niet.

 

Tijdens de sessie kom ik erop uit dat de jongen onzeker is over zijn plek in het gezin. Een eerdere situatie waar ik op uit kwam is dat mama zwanger was van zijn jongere zusje. Het was voor hem onduidelijk wat zijn plek dan zou worden. 

 

Verder gaf zijn onderbewustzijn aan dat hij het lastig vindt de emoties die hij voelt te benoemen en kan zijn emoties hierdoor moeilijk kwijt. Dit was ontstaan op een eerdere leeftijd van 2 jaar waarop hij gestart was met logopedie. Hij voelde minder vertrouwen in zichzelf omdat hij hulp nodig had bij zijn spraakontwikkeling.


CONTACT

Praktijk Eres Tú

Zomerdijk 69

5391 BV  Nuland 

 

T 06 1148 6295 

info@praktijk-erestu.nl 

KvK-nummer 65420195

 

AGB praktijkcode 90064483

AGB zorgverlenercode 90105211

Prestatiecode 24513

Prestatiecode 24500Ik val als CAT-therapeut onder GAT-Wkkgz klachtrecht en GAT-tuchtrecht bij de Geschilleninstantie Alternatieve Therapeuten (GAT). Voor meer informatie over mijn klachtenregeling zie: https://gatgeschillen.nl/