logo praktijk eres tu nuland

Wie ben ik?

The things that make me different are the things that make ME.

Ik ben Debbie Maas.

De vriendin van Jory, moeder van Roan, Tess en Sem en ik woon in Nuland.

Dat is hoe we onszelf meestal voorstellen, maar we zijn meer dan dat.

 

In mijn praktijk wil ik uitdragen dat iedereen mag zijn zoals hij of zij écht is. Voor mijzelf is het ook een hele weg geweest om te mogen zijn zoals ik echt ben.

Als kind durfde ik nooit veel van mezelf te laten zien. Op de basisschool kreeg ik ook vaak te horen 'je weet niet wat er in haar omgaat, je mag jezelf wel wat meer laten horen.' Toen wist ik ook nog niet wat hooggevoelig zijn betekende. Op school was ik stil en op mezelf. Thuis kon ik juist heel anders zijn. Daarnaast was ik vaak angstig en voelde veel aan, maar wist daar niet mee om te gaan.

 

Op de middelbare school heb ik me nooit thuis gevoeld. Mijn lichaam gaf, steeds vaker aan dat ik daar niet op mijn plek zat. Ik was vaak ziek en altijd moe. Nu weet ik dat dat is omdat ik daar niet kon zijn zoals ik echt ben. Ik volgde een opleiding die niet bij me paste, ik moest me aanpassen aan het onderwijssysteem, waarin we in een pakket moeten passen, aan gemiddelden moeten voldoen en waarbij voorbij gelopen wordt aan je kwaliteiten en talenten.

Ik begreep mezelf vaak niet en was daarnaast ook geïnteresseerd in gedrag van anderen. Waarom doen we wat we doen? Daarom wilde ik na de middelbare school de opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening gaan volgen.

 

Toen aan het eind van de middelbare school mijn vader ziek werd en een jaar later overleed kon ik moeilijk de balans vinden voor mezelf. Met emoties omgaan als hooggevoelige was voor mij al niet makkelijk, maar ik wist ook niet anders dan gewoon maar door te gaan. Nu weet ik dat ik daar de verantwoordelijkheid van mijn vader ben gaan dragen voor het gezin. Hierdoor was er ook geen ruimte om mezelf te zijn.

 

Kort nadat ik mijn eerste kind kreeg werd ik ziek. In de reguliere zorg bereikte ik geen resultaat en ben toen verder gaan zoeken en allerlei verschillende alternatieve geneeswijzen uit gaan proberen. Dit heeft me geholpen om stap voor stap weer helemaal mezelf te worden. De jaren erna ben ik mezelf hierin gaan opleiden en heb zo meerdere opleidingen en cursussen gevolgd, zoals NEI Master Coach, Familie- en organisatie opstellingen (Systemisch Werken), reiki, verschillende cursussen intuïtieve ontwikkeling, Nine Star Ki Coach en HBO Medische Basiskennis. En wie weet wat er de komende jaren nog allemaal bij komt. Ik vind leren namelijk leuk en blijf mezelf ook graag persoonlijk ontwikkelen.

 

Tijdens de opleidingen heb ik kennis opgedaan maar heb ik ook geleerd om mijn intuïtie te integreren in mijn werk, zodat ik mijn hooggevoeligheid die ik vroeger alleen als last zag nu als kwaliteit kan zien en kan inzetten.

 

Zo ben ik uiteindelijk mijn eigen praktijk gestart in 2016 zodat ik nu anderen kan begeleiden om helemaal te worden zoals ze écht zijn. 

 


CONTACT

Praktijk Eres Tú

Debbie Maas

Zomerdijk 69

5391 BV  Nuland 

 

.

T 06 1148 6295 

info@praktijk-erestu.nl 

KvK-nummer 65420195

BTW 001749139B49

.

.Ik val als CAT-therapeut onder Wkkgz-klachtrecht en tuchtrecht bij de Geschilleninstantie Alternatieve Therapeuten (GAT). GAT is een rijks erkende en volledig onafhankelijke Wkkgz geschillencommissie. Voor meer informatie over mijn klachtenregeling zie https://gatgeschillen.nl/

Ik werk als CAT-therapeut volgens de richtlijnen van de GAT-beroepscode. Voor meer informatie zie: https://gatgeschillen.nl/beroepscode/