Systemisch werken

Jouw vraag wordt bekeken vanuit systemisch perspectief. 

Een systeem is bijvoorbeeld een gezin, een familie of een organisatie.

In een (familie)opstelling worden verhoudingen binnen een systeem zichtbaar en voelbaar gemaakt en daarmee de eventuele verstrikkingen. 

 

Ik bied deze methode op twee verschillende manieren aan, namelijk 1-op-1 en in een groep.


Systemisch werken 1-op-1

Met behulp van vloerankers of een tafelopstelling bekijken we de situatie waarin je zit systemisch. Systemisch werk is een methodiek waarbij verborgen dynamieken, met hun bijbehorende overtuigingen, zichtbaar worden gemaakt. Je ziet jezelf niet alleen als individu, maar ook als onderdeel van het systeem, of het familieverband. Je komt erachter dat iedereen een plek heeft binnen dit verband, dit familiesysteem.

We maken aan de hand van voorwerpen zichtbaar en voelbaar wat er op onbewust niveau leeft in het systeem en zetten interventies in bij eventuele verstrikkingen. 

Praktisch

Een systemisch 1-op-1 consult duurt ongeveer 1 uur en vindt plaats in mijn praktijk. 

Tarief

Systemisch 1-op-1 consult

Duur: circa.  60 minuten

€ 95,-

Afspraak maken

Plan hier een afspraak via mijn online agenda.Systemisch werken in een groep

Het werk van Bert Hellinger, de grondlegger van de familieopstellingen, kan als volgt omschreven worden: in een familieopstelling stelt de cliënt (vraaginbrenger) een onderdeel van zijn leven op waarmee hij worstelt, zoals familie, relatie, groep of ziekte. Hij kiest een representant voor zichzelf en voor iedereen die bij het probleem betrokken is. Dan plaatst hij de representanten volgens zijn innerlijk beeld en gevoel in de ruimte, in relatie tot elkaar. Het magische is dat de representanten op hun beurt en op hun plaats toegang hebben tot de gevoelens en waarnemingen van de personen die zij representeren.

 

Een familieopstelling is een vorm van systeemtherapie.

Kern van de werkwijze is het opstellen van het systeem, een familie of organisatie met behulp van personen uit de groep (representanten) voor degene met een specifieke hulpvraag (de vraaginbrenger).

 

Op deze manier wordt inzichtelijk en voelbaar gemaakt wat de verhoudingen zijn tot elkaar en waar de eventuele verstrikkingen zich bevinden op onbewust niveau. Opstellingen werken door op zowel de vraaginbrenger en het familiesysteem, als op de toeschouwers en respresentanten. 

 

Als representant ervaar je de verschillende posities en bewegingen, met de daarbij horende gevoelens. Dit helpt je ook persoonlijk verder. Je kunt in een opstelling gevoelens uiten die je zelf ook hebt, maar die je misschien niet zo snel geneigd bent te uiten. Dit werkt bevrijdend. Ook komt het voor dat je als representant meer inzicht krijgt in eigen thema's of een antwoord vindt op iets wat je zelf bezighoudt. Hierdoor kun je de helende werking van een opstelling ervaren. 

 

Praktisch

Regelmatig organiseer ik samen met mijn collega een dagdeel voor een familieopstelling. Er is dan ruimte voor twee vraaginbrengers en meerdere representanten. Een dagdeel duurt 3 uur.

 

Tarief

Familieopstelling

Duur: 3 uur

Vraag inbrenger

€ 111,-

Representant 

€ 55,-

Contact opnemen

Bij interesse of vragen kun je contact met mij opnemen.logo praktijk eres tu nuland

CONTACT

Praktijk Eres Tú

Debbie Maas

Zomerdijk 69

5391 BV  Nuland 

 

.

T 06 1148 6295 

info@praktijk-erestu.nl 

KvK-nummer 65420195

BTW 001749139B49

.

.Ik val als CAT-therapeut onder Wkkgz-klachtrecht en tuchtrecht bij de Geschilleninstantie Alternatieve Therapeuten (GAT). GAT is een rijks erkende en volledig onafhankelijke Wkkgz geschillencommissie. Voor meer informatie over mijn klachtenregeling zie https://gatgeschillen.nl/

Ik werk als CAT-therapeut volgens de richtlijnen van de GAT-beroepscode. Voor meer informatie zie: https://gatgeschillen.nl/beroepscode/