logo praktijk eres tu nuland

Volwassenen

Onze maatschappij stelt hoge eisen aan ons functioneren en vraagt steeds meer van ons. Wat gemakkelijk kan zorgen voor stress met als gevolg dat zich ongewenst gevoelens, gedachten, klachten of ziektebeelden kunnen ontwikkelen. Vaak weet je ergens wel dat er iets niet klopt, maar kan je er je vinger niet opleggen of weet je niet hoe het anders kan. 

 

In een consult kijken we naar één of meerdere onderstaande punten: 

 

• Ongewenst gedrag: je wil het één maar je doet het ander. Je acties zijn niet in overeenstemming met dat wat je eigenlijk wilt.

• Ongewenst gevoel: je leven wordt beperkt in te zijn wie je werkelijk wilt zijn door gevoelens zoals onzekerheid, angst, verdriet, depressie, onrust, enz.

• Fysieke klachten: ons onbewuste overlevingsmechanisme zal alles doen om ons te beschermen tegen pijnlijke ervaringen.Dit kan zelfs een fysieke reactie worden, zoals hoofdpijn, migraine, vermoeidheid, onrust, allergie, spanningen, enz.

 

Voorbeeld

Een vrouw komt bij me in de praktijk. Ze is de laatste jaren veel bezig geweest met persoonlijke ontwikkeling. Maar toch voelt ze een bepaalde blokkade waardoor ze niet verder komt. “Wanneer ik in contact ben met anderen kan ik me geblokkeerd voelen. Ik kan me dan emotioneel voelen zonder dat ik weet waarom. Ik heb moeite om me open te stellen, ik voel een soort verlatingsangst.” Dit voel ik dan ook in mijn lichaam, een drukkend gevoel op mijn borst, maar soms ook een heel intense pijn in mijn lichaam. Verder voel ik veel spierspanning. Ik ben snel emotioneel en kan in mijn gevoel blijven hangen. Ik kies dan ook voor de verkeerde dingen om mijn emoties te onderdrukken zoals eten of alcohol.”

 

Tijdens het consult haal ik uit haar onderbewustzijn naar boven dat ze zich ongewenst heeft gevoeld aan het begin van de zwangerschap. De zwangerschap was niet gepland, haar vader wilde geen kinderen en heeft haar moeder om deze reden verlaten. Hierdoor heeft ze zich als baby in het prille begin van de zwangerschap al afgewezen gevoeld en durft ze anderen niet zomaar toe te laten in het dagelijks leven.

 

Op de vraag waarom ze zich altijd zo geremd voelt in het leven geeft haar onderbewustzijn aan dat eerdere ervaring haar tegenhoud om voluit te leven. Ze heeft een ernstig ongeluk gehad waardoor ze een hele tijd niet heeft kunnen lopen. Ze was toen ook letterlijk afgeremd in het leven, maar onbewust zit de overtuiging er nog steeds dat ze daardoor niet alles meer kan, terwijl er nu fysiek geen blokkades meer zijn. Na de integratie van de onverwerkte gebeurtenissen geeft ze verbaasd aan: “Ik voel me al gelijk zoveel lichter, kan dat?” Ja, dat kan zeker!


If you don't let the past die, it won't let you live.


CONTACT

Praktijk Eres Tú

Debbie Maas

Zomerdijk 69

5391 BV  Nuland 

 

.

T 06 1148 6295 

info@praktijk-erestu.nl 

KvK-nummer 65420195

BTW 001749139B49

.

.Ik val als CAT-therapeut onder Wkkgz-klachtrecht en tuchtrecht bij de Geschilleninstantie Alternatieve Therapeuten (GAT). GAT is een rijks erkende en volledig onafhankelijke Wkkgz geschillencommissie. Voor meer informatie over mijn klachtenregeling zie https://gatgeschillen.nl/

Ik werk als CAT-therapeut volgens de richtlijnen van de GAT-beroepscode. Voor meer informatie zie: https://gatgeschillen.nl/beroepscode/