voor wie

Ik werk met behulp van methoden die zich richten op de oorzaak en motivatie van gedrag en het loslaten van blokkades en belemmerende overtuigingen. 

 

Hiermee wordt de oorzaak van het probleem aangepakt en niet alleen het symptoom.  

 

De disbalans tussen het bewustzijn en onderbewustzijn opgespoord. In ons onderbewustzijn kunnen we door trauma’s en ervaringen een geheugen creëren dat ons lichaam en denken beïnvloedt.  Door vervolgens de communicatie tussen de linker- en rechterhersenhelft op gang te brengen, kunnen onverwerkte gebeurtenissen uit het onderbewustzijn alsnog worden geïntegreerd. Het herbeleven van de gebeurtenis is hierbij niet nodig!   

  

Welke klachten kunnen worden aangepakt? Ofwel, waar kunnen emotionele blokkades toe leiden? 

  • Ongewenst gedrag; je wilt het één maar doet het ander. Je acties zijn niet in overeenstemming met wat je eigenlijk wilt. 
  • Ongewenst gevoel: je wordt 'overvallen' door gevoelens van onzekerheid, gebrek aan zelfvertrouwen, angst, depressie, verdriet, eenzaamheid, wanhoop. Dit kan o.a. leiden tot fobieën, leer- en concentratieproblemen, stress, slapeloosheid. 
  • Fysieke klachten: ons onbewuste overlevingsmechanisme zal alles doen om ons te beschermen tegen pijnlijke ervaringen. Dit kan zelfs zover gaan dat dit zich uit in fysieke reacties zoals hoofdpijn, migraine, vermoeidheid, lusteloosheid, spanning, allergieën en andere chronische klachten. 

Samen gaan we op zoek naar wat je belemmert om datgene te doen wat je werkelijk wilt. Zodra je jezelf bewust bent van wat je tegenhoudt heb je de mogelijkheid eraan te werken en te ontdekken wie je werkelijk bent.  

  

Hieronder is uitgelegd per leeftijdsfase uitgelegd wat mijn behandeling mogelijk voor jou kan doen. Dit zijn slechts voorbeelden. Staat jouw klacht er niet tussen en ben je benieuwd of ik hier iets in kan betekenen, neem dan gerust contact op.  

 

 

BABY'S EN KINDEREN

Kinderen doen net als volwassenen voortdurend ervaringen op. Juist als je jong bent, is het lastig om alles wat je meemaakt te begrijpen. Daarbij voelen kinderen, maar ook baby’s, vaak feilloos de emoties van de mensen in hun omgeving aan. Dus als iemand in hun nabije omgeving bijvoorbeeld gespannen of verdrietig is, zal het kind dit opmerken. Maar dit begrijpen is weer iets anders.

Door die ervaringen kan het zijn dat een kind vroeg of laat niet lekker in zijn vel zit. Dit wordt meestal zichtbaar in het gedrag van het kind. Ze kunnen boos, verdrietig of bang reageren. Het kan zich ook fysiek uiten in bijvoorbeeld buikpijn, darmklachten, migraine, astma, eczeem of een allergie.

 

In mijn praktijk werk ik met een voor kinderen prettige en eenvoudige manier om achter de oorzaak van de klacht te komen. De behandeling is effectief in te zetten op iedere leeftijd. 

Hieronder staan per leeftijdscategorie een aantal voorbeelden waaraan je kunt denken. 

 

Bij (ongeboren) baby's:

●     slaapproblemen

●     huilbaby’s.

●     Groeiachterstand (ook al te behandelen in moeders buik)

●     ondersteunen tijdens vaccineren

 

Peuters:

●     moeite met zindelijk worden

●     spraak- en taalachterstand

●     eetproblemen

●     slaapproblemen

 

Schoolgaande kinderen en jongeren:

●     concentratieproblemen

●     faalangst

●     AD(H)D

●     stoornissen in het autistische spectrum

●     hooggevoeligheid

●     dyslectie/dyscalculie

●     Pesten of gepest worden

●     bedplassen

●     computerverslaving

●     watervrees

 

 

volwassenen

Onze maatschappij stelt hoge eisen aan ons functioneren en vraagt steeds meer van ons. Wat gemakkelijk kan zorgen voor stress met als gevolg dat zich ongewenst gevoelens, gedachten, klachten of ziektebeelden kunnen ontwikkelen. Vaak weet je ergens wel dat er iets niet klopt, maar kan je er je vinger niet opleggen of weet je niet hoe het anders kan.

 

NEI therapie kan veel betekenen voor allerlei klachten en problemen

Een aantal voorbeelden wat er met NEI kan worden aangepakt:

●     Hoofdpijn of migraine

●     Darmklachten (bijvoorbeeld obstipatie, of aandoeningen als colitis ulcerosa, ziekte van Crohn)

●     Reumatische klachten

●     Depressie

●     Allergieën

●     Astma of andere longaandoeningen

●     Moeite met zwanger worden, of zwanger blijven

●     Zwangerschapsklachten

●     Verslaving

●     Vermoeidheid

●     Gebrek aan zelfvertrouwen / onzekerheid

●     Angsten of fobieën

●     Relatieproblemen